Zmiany w kolekcjach firmy Barlinek

Firma Barlinek wprowadziła istotne zmiany w zakresie dotychczasowych kolekcji i nazw produktów.

Zmiany te mają na celu ułatwienie właściwego wyboru klientom. Obecnie podłogi 3-warstwowe należą do trzech nowych linii produktowych: PURE, DECOR i LIFE.

Seria Pure to seria dla koneserów drewna, którzy cenią jego ponadczasowe piękno. To najwyższej jakości stylowe podłogi, w których w szczególny sposób zostały podkreślone naturalne cechy drewna.

Dla odmiany seria Decor jest kolekcją dla znawców trendów oraz dla tych, którzy cenią efektowne wzornictwo w najmodnijszym wydaniu. Decor to nieszablonowe , często awangardowe wzory podłóg uzyskane dzięki zaawansowanym technikom obróbki i barwienia drewna.

I wreszcie seria Life, to odpowiedź na oczekiwnaia poszukiwaczy dobrych rozwiązań. Life to podłogi, które łączą w sobie funkcjonalność i jakość z korzystną ceną.

Kolejna nowość, to zmiana dotychczas stosowanego nazewnictwa. Producent zastąpił je nowymi nazwami, które mają lepiej oddziaływać na wyobraźnię klientów. Część z nich odnosi się bezpośrednio do cudów natury. Ma to na celu  jednocześnie podkreślić działania Barlinka na rzecz środowiska naturalnego. Aby ułatwić orientację w ofercie, producent zachował w nazwie gatunek drewna, z którego podłoga została wykonana. I tak np. mamy teraz w ofercie dąb amazon czy jatobe titicaca.

Dodatkowo do nazw wprowadzono nowe określenia odnoszące się do szerokości podłóg i ilości lameli. Deski 1-lamelowe o szerokości 180 mm to grande, a te o szerokości 130 mm - piccolo. Deski 2-lamelowe nazywają się doppio, natomiast podłogi 3-lamelowe - multi.

Asortyment podłóg trójwarstwowych został wzbogacony o lakier dostępny dotychczas jedynie w serii produktów Professional. Dodatkową zaletą zastosowanego lakieru jest uzyskanie klasy trudnopalności dla tego rodzaju podłóg. Taka klasyfikacja podłóg pozwala na ich montaż w budynkach użyteczności publicznej oraz wszędzie tam, gdzie występują zaostrzone wymagania ochrony przeciwpożarowej.

Produkty firmy Barlinek są dostępne w salonach Fachowiec w całej Polsce.