Tytuły DOBRY DESIGN 2012 rozdane

W dniu 12 grudnia 2011 w hotelu Polonia Palace odbyło się uroczyste wręczenie tytułów „Dobry Design 2012”. Konkurs miał na celu wyłonienie najciekawszych produktów w branży wyposażenia i aranżacji wnętrz.

Organizatorem plebiscytu był magazyn „Dobrze mieszkaj”. W jury zasiadło 100 architektów i projektantów wnętrz, którzy oceniali nadesłane produkty w 9 kategoriach. Uwzględniane były m.in.: walory wzornicze i użytkowe produktu, jakość wykonania, relacja ceny do jakości i nowatorstwo rozwiązań.

Drzwi Pol-Skone, model SEMPRE FIORI został zakwalifikowany do ścisłego finału i otrzymał tytuł "Dobry Design 2012". Podobny zaszczyt spotkał kolekcję Smaki Życia firmy Barlinek.

"Podłogi są niezwykle istotnym elementem wykończeniowym wnętrz. Moim zdaniem, właśnie tu nie powinno się szukać oszczędności. Naturalne drewno to doskonały, a przede wszystkim przyjazny dla zdrowia materiał. Dąb i jesion są najczęściej polecane przez fachowców. To drewno mocne, świetnie sprawdzające się w naszych domach. Poza tym nasze rodzime, co gwarantuje wysoką jakość. Firma Barlinek tworząc serię „SMAKI ŻYCIA” wychodzi naprzeciw nowym oczekiwaniom klienta. To doskonałe połączenie nowoczesności z tradycją. Klasyczne drewno w nowej formie. To produkt dla wymagających klientów, ale także dla tych, którzy cenią sobie komfort użytkowania podłogi. Z pewnością posłuży na długie lata, często to inwestycja na całe życie." - Justyna Majkowska, Studio Majkowska, Białystok, członek jury.

"Ponoć diabeł tkwi w szczegółach. Źle dobrane drzwi mogą zepsuć efekt nawet najlepiej zaaranżowanego wnętrza. Warto poświęcić więcej uwagi w doborze odpowiedniego produktu. Drzwi Sempre Fiori firmy Pol-Skone są godne polecenia. Nietypowy jak na drzwi, a zarazem klasyczny i niezwykle efektowny dekor płyciny mocno przyciąga uwagę. Jednak nie ograniczałabym się do zastosowania tego wzoru jedynie w pomieszczeniach klasycznych czy stylowych. Sam producent zauważa, że doskonale wypadają w zestawieniu z nowoczesnością. Trudno się z tym nie zgodzić. Wielość wzorów w kolekcji pozwala na dobór drzwi do każdego pomieszczenia." - Justyna Majkowska, Studio Majkowska, Białystok

Drzwi Pol-Skone dostępne są w salonach Fachowiec w całej Polsce.