Nowość - intarsje w drzwiach wewnętrznych Porta

Do skrzydeł płaskich dodano tzw. intarsje w kolorze srebrnym. Intarsje to, najprościej ujmując, aluminiowe wstawki w okleinie o szerokości 6 mm, w tym przypadku w kolorze srebrnym. Ich łączenie z okleiną jest oczywiście niewidoczne.

W ofercie Porta intarsje występowały dotychczas w modelach wewnątrzlokolowych Porta Line i Natura Line. Teraz są dostępne także dla drzwi wewnętrznych wejściowych płaskich i dla drzwi technicznych posiadających wykończenie płycinowe. W wypadku tych pierwszych są to modele Agat, Opal, Kwarc, Granit i Granit PS, natomiast jeśli chodzi o techniczne – drzwi o izolacyjności akustycznej 27dB, 32dB, 42dB oraz przeciwpożarowe EI 30 i EI 60.

Układ intarsji jest już znany z kolekcji Porta Line oraz Natura Line, ale w tym przypadku zmieniają się oznaczenia wzorów oraz opcje wykończeń (układ słojów). Wzory oznaczono kolejnymi numerami (od 1 do 6). W przypadku drzwi wykończonych okleiną syntetyczną mamy tylko układ pionowy okleiny, w związku z czym wzór nr 2 nie ma tu racji bytu. W tym przypadku mamy więc 5 wzorów.Natomiast w przypadku okleiny naturalnej układ jest przestawny, w związku z czym możemy wybierać spośród wszystkich 6-ciu wzorów.

Drzwi Porta dostępne są w salonach Fachowiec w całej Polsce.